Oprez pri legalizaciji nekretnina

Mada se o ovome već pisalo u našim medijima, nije loše da se ponovi da posle ne boli glava. Kako je pokrenuta cela priča o legalizaciji, pojavili su se iznenada neki novi stručnjaci koji nude rešenje na pladnju. Neki se predstavljaju kao agencije, neki sa pričom da deluju slobodno. I uglavnom svi nude rešenje postupka legalizacije na jednostavan, brz i jeftin način.

papiri za legalizaciju objekta

Preporuka za postupak legalizacije

Ono što bi smo mi preporučili za prvi korak jeste provera na sajtu Agencije za privredne registre. Tu ćete videti da li ta agencija koja nudi rešenje za legalizaciju vašeg objekta uopšte postoji. Veliki broj na žalost možda i jedna trećina ih deluje iz sive zone. Vlasnici takvih agencija će vam reći da se spremaju da otvore i da su predali sve papire te će sve biti gotovo za par dana. Ili da su zbog nekih birokratskih problema upravo zatvorili i da rade otvaranje pod nekim drugim uslovima.

Međutim jasan je savet da se sa takvima ne vredi upuštati u saradnju, pošto bi mogli na kraju ostati i bez novca i bez legalizacije vašeg objekta. Jedan od znakova za uzbunu može biti i izuzetno niska cena izrade glavnog projekta, jer je to pokazatelj da osoba koja nudi tako nešto se ili ne razume ili ima lošu nameru.