Crkva u naselju Stepa Stepanović

Prozivke i optužbe pljušte sa svih strana oko toga što se počela graditi crkva na poziciji koja je predviđena za dom zdravlja u naselju Stepa Stepanović. Teško je tačno razaznati ko je za to odgovoran, ali da navedemo neke izvore i vidimo šta oni kažu, pa neka svako sam izvede neki zaključak.

Građani koji su kupili već stanove su na više mesta pisali o nelegalnoj gradnji crkve, blic.rs prenosi izveštaj o poseti političara i naglom početku izgradnje osnovne škole. Sami su građani na licu mesta primetili da se početak izgradnje osnovne škole previše preklapa sa izborima koji će uskoro.

gradnja crkve u stepa stepanovic

Prilikom promovisanja izgradnje stanova je nabrojano da će biti dve osnovne škole, dom zdravlja, dva vrtiće, tržni centar, pijaca i sva prateća infrastruktura. Od svega toga za sada nije gotovo ni ulično osvetljenje, pa otud i mišljenje pojedinaca da će gradnja škole stati odmah kad prođu izbori.

Građani koji su kupili stanove su se već organizovali i dogovaraju se preko foruma na adresi stepa.rs, pa su preko njega dogovarali zaustavljanje i gradnje benzinske pumpe, koja takođe kao ni crkva nije bila spominjana u planovima za izgled tog naselja. To sa pumpom je išlo do toga da je ministar morao da stopira gradnju.

naredba inspakcije o obustavljanju gradnje crkve

Na internetu se može naći još mnogo informacija o problemima sa kojima se susreću kupci stanova u ovom beogradskom naselju i na forumu koji su pokrenuli o tome se može čitati. Ostaje pitanje da li bi se voi svi problemi progresivno umožili kad bi se nekoliko ovakih projekata pokrenulo po Srbiji. Meni se iskreno čini da bi se problemi samo umnožili i to da bi sve vuklo na štetu građana koji su kupili stanove a na koristi investitora.