Prvih 10 gradova sa fakultetima u Americi

Mada neki imaju potrebe da idu na prestižne privatne fakultete u Americi, što je realno posledica njihovog agresivnog marketinga, sa druge strane se traže neke druge stvari pri izboru fakulteta. Fakuteta u Americi ima preko 6 000 i neki su državni, neki privatni.

Iako je ovde kod nas prisutna velika podela po toj osnovi, studenti u Americi se vode nekim drugim stvarima pri odabiru gde će se školovati. Na osnovu šireg spiska stavki na koje studenti obraćaju pažnju, nastao je spisak koji predstavljamo.

Upravo je cena smeštaja bila jedna od stavki koje su uticale na odabir  prvih deset gradova sa fakultetima. Ovi gradovi su se našli među prvih deset nakon sabiranja više faktora, Kvalitet života ( troškovi života, prosečna cena nekretnina, prosečna cena zakupa stana, posečan prihod po domaćinstvu, odnos broja učenika i studenata ), učestalost kriminala, porezne stope ( porez na promet i porez na dobit), nezaposlenost i vreme (temperature i kvalitet vazduha). Na kraju su sabirane prosečne ocene za svaku od stavki i došlo se do spiska od 10 najboljih gradova sa fakultetima.

univerzitetski centar

  • Iowa City je smešten u državi Iowa, broj stanovnika je 67 000. U njemu se nalaze University of Iowa i manji Kirkwood Community College.
  • Waltham se nalazi u saveznoj državi Massachusetts. U ovom gradu su smešteni sledeći univerziteti Bentley University, Brandeis University i Center for Digital Imaging Arts at Boston University.
  • Burlington je grad koji se nalazi u državi Vermont na severo istoku SAD-a. Trenutno ima malo preko 42 000 stanovnika. Fakulteti u ovom gradu su The University of Vermont, Burlington College i Champlain College.
  • Hanover je grad takođe na severoistoku Amerike sa 11 500 stanovnika. Nalazi se u državi New Hampshire. U njemu se nalazi samo jedan fakultet – Dartmouth College.
  • Bryn Mawr takođe još jedan grad sa severoistoka, smešten u državi Pennsylvania, u njemu se nalazi fakultet Bryn Mawr College kao jedini.
  • Charlottesville je grad koji se sa 43 000 stanovnika nalazi u državi Virginia. University of Virginia je naziv fakulteta koji se nalazi u ovom gradu.
  • Ann Arbor se nalazi u državi Michigan na Velikim Jezerima. Grad ima 113 000 stanovnika i nekoliko fakulteta. University of Michigan, Concordia University Ann Arbor, Lutheran, University of Phoenix i Cleary University.
  • Princeton je grad u državi New Jersey koji ima 18 000 stanovnika. U osnovi se ceo grad razvio oko glavnog fakulteta Princeton University i uz njega se nalaze još Westminster Choir College, Mercer County Community College.
  • Swarthmore je još jedan grad iz države Pennsylvania koji se našao među prvih 10 gradova koji su najbolji za studiranje. Broj stanovnika je 6 500. U osnovi to je naselje nastalo oko fakulteta Swarthmore College, koje je 18 kilometara udaljeno od grada Philadelphia.

Da bi ste pogledali listu ostalih gradova i kako su rangirani vidite tekst koji nam je poslužio kao polazna tačka na adresi movoto.com. Takođe su nam bili zanimljivi komentari koje su čitaoci ostavili na kraju teksta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.