Dekorativne nalepnice za zid

Opcija koja se sve više koristi u uređenju enterijera su zidne nalepnice, zahvaljujući ogromnoj ponudi svako može da nađe nešto zanimljivo za sebe. Dekorativne nalepnice za zid mogu razbiti monotoniju  površina i personalizovati prostor unutar zidova. Zapravo one nisu rezervisane više samo za zidove, koriste se na nameštaju, vratima, staklu i pločicama u kupatilu.

Ovde moramo reći da postoje dva tipa, stikeri i nalepnice, za nalepnice znamo svi kako se lepe, a za stikere važi da se oni samo nakače na  neku površinu. Ova podela dolazi iz engleskog jezika –  decals i sticker, a kod nas je to nezgodno bilo u startu dobro prevesti, pa se sada koriste oba naziva ravnopravno za sve opcije

Površine zidova i nameštaja više nisu samo jednobojni objekti,  sada se to može veoma lako i interesano promeniti. Trend gde se koriste dekorativni stikeri je  osvojio tržiste. Danas ih možete naći vrhunske izrade i dizajna, ali je činjenica da se najčešće kupuju nalepnice za zid kod kineza.

Zidne nalepnice ne treba mešati sa tapetama, one su manjih dimenzija i pokrivaju samo deo površine. Pomoću stikera se može vizuelno izmeniti prostor, stvoriti osećaj da je manji ili veći nego realno. na isti način se može poigrati sa visinom, a tu je opcija da se stvori slika o podeli prostora.

Ove nalepnice su odličan izbor jer ih možete lako skinuti ako vam dosade i površina zida ili vrata neće biti oštećen. Pored toga ne zahtevaju mnogo pri održavanju, brisanje vlažnom krpom ili blagim sredstvima za čišćenje. Uglavnom su izrađene od UV i vodootporne PVC folije što ih čini postojanijim. Bitno je da u zidu gde se lepe nema vlage, da bi mogli dobro stajati.

Navikli smo na zidne nalepnice u obliku bordura a hit par godina unazad su zidne nalepnice sa motivima, u obliku drveta, cveća, mašni, oblaka i životinja. zapitajte se kako možete po ličnom ukusu formirati priču. na primermale nalepnice mogu pratiti velike kao u primeru nalepnice u obliku drveta i cveća, postavite ih zajedno i dobija se priča o prirodi.

Personalizovane zidne nalepnice

Hit u dizajnu su dekorativne nalepnice za zid koje omogućavaju personalizaciju, na njima su obično  štampana slova. Sa njima možete formirati u vaše ime, ime vaše bebe ili kućnog ljubimca. Postoje i reči te je moguće i sastaviti lićnu poruku, po ličnom afinitetu možete urediti zidove tako da govore o vama.

Ovakve nalepnice mogu biti raznih oblika a najčešće su trakaste nalepnice koje se postavljaju horizontalno na zidove i možete ih čitati kao knjigu. Možda bi vam bile zanimljive i vertikalne nalepnice jer sadrže i slova i slike što daje značajno veći broj mogućnosti za prilagođavanje.

Na kraju svako može napraviti personalizovanu nalepnicu tako što proizvođaču date ime, izabrati font, boju i oblik same nalepnice. na kraju dobijate nešto jedinstveno, ali to ima veću cenu nego kada se kupuju nalepnice za zid kod kineza.

nalepnice za zid kod kineza
slika sa pixabay.com

Brendirane nalepnice vezane su za proizvode ili kompanije i koriste se u svrhe promocije. Veoma su popularne kod ljudi, na jednostavan način mogu da potvrde odanost brendu, bez obzira da li je u pitanju neko piće, marka automobila ili muzička grupa. naravno firme na tome nežale novca pa se mogu od njih nabaviti lepi 3D stikeri za zid.

Stikeri za dečije sobe

Zidne nalepnice za decu odličan su izbor jer se dečije sobe menjaju kako oni rastu. Na samom početku motivi nalenica obično su, cveće, baloni, životinjice. Ali kako deca rastu tako se i motivi na zidovima menjaju zato su stikeri najbolja opcija jer se lako postavljaju, održavaju i lako ih je skinuti.

Dekorativne naljepnice za zid možete pronaći kao prelepe motive za decu, zamkove, brodove, slonove, zvezde, igračke i knjige. Deca trebaju boje i zato nalepnicama možete prošarati zidove a da ne menjate osnovnu boju zida. Kombinacija motiva i slova dopašće se deci jer su takve nalepnice lične i mogu biti nesto sa čime se dete identifikuje.

U celoj priči se ne mogu zaboraviti slike superheroja ili likova iz crtanih filmova. Takođe dečiji stikeri za zid sa motivima automobila i aviona hit su među dečacima dok su kod devojčica šareni zamkovi i vile na cvetovima najčešći motivi.

Održavanje ovih nalepnica i stikera je lako, povremeno brisanje, i ne treba da brinete ako se oštete, lako ih je zameniti. Malo problema mogu napraviti 3D stikeri za zid jer se na njima može nakupiti malo više prašine nego na redovnim nalepnicama.

Zidne nalepnice za poslovni prostor

Poslovni prostori nikada nisu bili ovako dobro uređeni kao danas, primeri lepo uređenih kancelarija, radionica ili ordinacija. Sve ovo  pokazuje upravo to da ssu oni postali “druga kuća” zato je i uređen po potrebama zaposlenih.

Dekorativne nalepnice za zid u poslovnom prostoru mogu doprineti radnoj atmosferi, mogu biti motivacione i informativne, a najcesce su afirmativnog karaktera. Brend nalepnice mogu biti istaknute i na spoljnim zidovima kako bi skrenule pažnju i informisali potencijalni kupci.

Uređenje poslovnog prostora

Ugostiteljski objekti kao sto su kafići i restorani stikere koriste kao reklamu ili za poboljšanje ambijenta. Oni su obično personalizovanog karaktera odnosno brendirane i postavljaju se u blizini reklamnih frizidera sa pićem. Zidne nalepnice sa motivima ispunjavaju prazne uglove prostora ili su centralna tačka na zidu a čak i na plafonu. Ovde se kao velika prednost može smatrati lako održavanje, ali i lakoća sa kojom se mogu menjati stikeri.

Ukrasi u dnevnom boravku

U dnevnom boravku nalepnicama na zidu možete dočarati porodični ili istaći nezavisan duh, već prema vašem izboru. Stikere možete izabrati u skladu sa valičinom prostorije i bojama nameštaja.

Možete da ih  diskretno postavite iza lampe ili sa strane lučnog prolaza. Mogu biti deo centralnog fokusa dnevne sobe zalepljene na zid umesto slika. Jedna od zanimljivijih opcija jeste postavljanje nalepnice prekoputa ogledala daju poseban utisak u prostoru.

Proizvođači nude veliki izbor nalepnica sa motivima kojima možete obeležiti sobu, primer motiva nalepnice veliki oblak u plavo beloj boji implicira miran kutak dnevne sobe. Popularne su i velike sa prikazom stabla gde se uklope i slike članova, te se dobije porodično stablo.

Mesta gde se mogu kupiti su Ikea, Lesnina, Emmezeta, ali nekako žitelji manjih mesta imaju opciju samo da kupe nalepnice za zid kod kineza. Bitno je samo da date lični pečet, jer ćete vi najviše vremena provesti u njemu. Slično je sa brendiranjem prostora, stikeri na zidovima predstavljaju vašu firmu i moraju biti prepoznatljivi.